Hvad skal I tænke på i forbindelse med jeres bryllup. Vi har her lavet en kalender med alt, hvad man skal huske i forbindelse med bryllup samt link til forskellige samarbejdspartnere.

KALENDER

Nu

I har besluttet I skal giftes så nu er det en god ide at fortælle det til venner og familie så de kan få reserveret datoen. Beslut jer for om det skal være i kirken, på rådhuset eller udendørs. Skal det være med eller uden reception.

5-6 måneder før

Orienter dig om brudekjoler p.t. Prøv evt. dem der tiltrækker dig og lad så ekspedienten overtale dig til at prøve en, du måske ikke selv ville have valgt. Man kan blive positivt overrasket og husk de er professionelle. Orienter jer om vielsesringe. Læg budget, overvej hvordan invitationer, bordkort, menukort, takkekort osv. skal se ud, vil I købe dem eller er I så kreative at I selv kan lave dem. Find kirken, lav en aftale med præsten og book så festlokalet og musikken. Beslut jer for en forlover og en toastmaster.

4 måneder før

Send invitationer ud, dette gøres pr. brev. Regn med at ca. 10% ikke kan komme, dog vil de fleste gøre hvad de kan når det er et bryllup. Vælg en gavekordinator og læg en ønskeseddel der, så undgår I en masse dobbeltgaver. Bestil bryllupsrejse det er en god ide lige at vente en uges tid med at tage afsted, så har I lige tid til at komme jer over festen, og fået kigget på alle gaver og billeder. Skaf en prøvelsesattest på rådhuset, den må tidligst udfyldes og afleveres nu, da den højst må være 4 måneder gammel.

3 måneder før

Bestil kjolen og køb sko, slør, taske og smykker der matcher eller lån dig frem. Køb undertøj og evt. strømpebånd. Husk at du skal have noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt på. Book en frisør og en kosmetolog. Bestil bil og chauffør, eller aftal med nogen af gæsterne, at I kan køre med dem. Bestil ringe og indgravering. Begynd at øve jer på brudevalsen, musikken kan købes på en cd i enhver pladeforretning.

2 måneder før

Nu skal gæsterne have meldt tilbage. Regn dog med at der kan komme afbrud op til selve dagen pga sygdom etc. Aftal salmer, indgangs- og udgangsmarch med præsten. Bestil bryllupskage. Bestil en bryllupsfotograf. Køb morgengaver.

1 måned før

Send din kærestes smoking til rens eller få købt ham en. I så fald mangler han sikkert også laksko, smokingskjorte, butterfly og manchetknapper. Skriv bordkort. Bestil brudebuketten. Forbered jer på at skulle på polterarbend så læg ikke et for stramt program for weekenderne. Find en eller to med læselig håndskrift, der kan notere gave+giver på papir, hvis gaverne åbnes under festen.

3 uger før

Prøvelsesattesten skal senest afleveres nu. Lav bordplan og lav en oversigt, vær forberedt på sidsteøjebliks-ændringer.

2 uger før

Tag fri fra arbejde. Der er med garanti 1000 ting der skal på plads og det er altid rart at være i god tid så I undgår stress. Orienter dig om sæsonens blomster til pynt i kirken. Hvis håret skal farves skal det være nu, så det ikke ser for nyfarvet ud i kirken. Besøg en kosmetolog og få rettet bryn, ordnet ansigt, ben og fødder. Hent kjolen.

Ugen optil

I gennemgår det hele i kirken med præsten. Inviter evt. din far med hvis han skal følge dig op. Skriv din tale færdig, hvis du skal holde en. Pak kuffert hvis I skal ud og rejse med det samme efter festen.

Dagen før

Send manden hjem til hans forældre eller forloveren. Hæng kjolen op lav en kop te og hyg dig med en god film.

Bryllupsdagen

Få sat hår og lagt makeup, få besøg af en veninde der kan hjælpe dig med at komme i kjolen. Din far kommer og henter dig og I følges op i kirken. NYD RESTEN AF DAGEN FOR DEN GÅR SÅ HURTIGT!

Dagen efter

En hyggelig dag hvor I rigtig kan nyde jeres gaver få læst alle kort og sange igen.

Tiden Efter

Send jeres billede med angivelse af vielsessted og (evt. nye) navne til avisens Navneredaktion. Gør plads til alle de nye skønne ting. Byt de mindre skønne og dubletterne. Sørg for hurtigt at få købt et album til alle billeder og sangene. Send takkekort afsted senest 3 uger efter brylluppet, med mindre I er på en langvarig ferie. Nyd hinanden I er nu mand og kone.